Menu

OTO Machine

Dit is een staand optreden. Geen zitplaatsen mogelijk!

OTOMACHINE
is not a big band,
not a jazz orchestra,
but a steaming rhythm-section
with 9 explosive horns,
driven by the energetic funk master
Frank Deruytter.

This is not a gig as you know it, it’s a PARTY!

OTOMACHINE

‘Alles op zijn tijd’, moet Frank Deruytter gedacht hebben…Maar na een parcours van meer dan 20 jaar in allerlei eigen bands en omzwervingen als sideman op Belgische en internationale podia was de tijd rijp om zijn ultieme droom waar te maken: OTOMACHINE.

Inspiratie vond hij in de train de vie van zijn eigen vader, die met weinig middelen altijd wel ergens een reden ziet om feest te vieren en daarmee andere mensen al hun zorgen doet vergeten. Of hoe de grootste ontroering schuilgaat achter schijnbaar alledaagse dingen.Die onvoorwaardelijke liefde en energie is de drijfveer voor OTOMACHINE.

Samen met arrangeurs Dieter Limbourg en Lode Mertens richtte Frank Deruytter dit 15-koppig monster op. Het plan kreeg concreet vorm op een terras aan het Noordstation. De rangen werden aangevuld met hun favoriete spelers, de juiste man op de juiste plaats. OTOMACHINE is geen big band, geen jazz orchestra, wél een uitgebreide ritmesectie met 9 blazers en de tomeloze energie van Frank Deruytter up front. OTOMACHINE speelt enkel eigen repertoire. Invloeden van Funkadelic of George Clinton zijn bij de frontman nooit veraf, maar hier waart ook de ziel van Frank Zappa rond! En Les Mc Cann of Isaac Hayes.Ze gaan zich te buiten aan de vrijheid die eigen is aan de jazz, flirten met pop en kruiden hun muzikale gekte met ironie en humor.

Line Up:

OTOMACHINE consists of 15 of Belgium’s finest jazz & pop musicians (Brussels Jazz Orchestra, El Tattoo Del Tigre, Blue Blot, Clouseau, etc.).

Frank Deruytter LEAD

Frank Vaganée (as) Dieter Limbourg (as) Filip Demeyer (ts) Johan Vandendriessche (bs) Carlo Mertens (tb) Lode Mertens (tb) Serge Plume (tp) Nico Schepers (tp) Carlo Nardozza (tp) Bert Gielen (keys) Didier Deruytter (keys) Tom Lodewyckx (git) Vincent Pierins (bass) Bram Raeymaekers (drms)


Reserveer uw plaatsen

Reserveer uw plaatsen via onderstaand formulier.

Voornaam (*) Naam (*) E-mail (*) Telefoon (*) Aantal plaatsen (*)